In het nieuws met ons nieuwe programma Online Misbruik Aangepakt

In het nieuws met ons nieuwe programma Online Misbruik Aangepakt

Slachtoffers van onlinemisbruik krijgen hulp van John van den Heuvel en Nicolette Kluijver. Terwijl Nicolette met ze praat over het probleem – zoals het ongewild verspreiden van naaktfoto’s – spoort John de daders op.

John van den Heuvel en Nicolette Kluijver zetten zich samen in voor slachtoffers van cyberpesten. In de nieuwe serie Online misbruik aangepakt zoomen ze in op een groeiend maatschappelijk probleem: naaktfoto’s of -video’s die tegen de zin van degene die erop te zien is op internet terechtkomen. Elke aflevering praat Nicolette met een slachtoffer, dat vertelt wat er is gebeurd en welke impact het heeft op zijn of haar leven. Vervolgens gaat John op zoek naar de dader. De misdaadverslaggever krijgt bij het opsporen hulp van een team van digitaal onderzoekers en observanten. Samen hopen ze de dader te vinden zodat ze diegene kunnen aanspreken op zijn of haar gedrag. En dat is nodig ook, want volgens RTL worden daders van onlinemisbruik zelden veroordeeld.
Laura’s hacker
Online misbruik aangepakt was nog voor de eerste aflevering groot in het nieuws. John van den Heuvel wist namelijk degene op te sporen die de computer van vlogger Laura Ponticorvo hackte. De ontmaskering kreeg een staartje omdat de hacker in het dagelijks leven VVD-politicus in Almere bleek. De man – die ontkent dat hij de naaktfoto’s en -video’s van Laura zelf heeft verspreid – heeft zich na het nieuws direct teruggetrokken. Volgens Laura Ponticorvo heeft de zaak veel impact op haar leven. “Ik hoop dat de dader zich ooit realiseert wat hij heeft aangericht”, aldus de vlogger op de site van RTL Nieuws.

Online Misbruik Aangepakt is vanaf 23 april om 21:30 uur te zijn op RTL5.

Bron: TV gids

http://www.tvgids.nl/hulp-van-john-en-nicolette/artikel/788381/?cookieoptin=true

 

About the Author