Stepping Stone komt met Vet Gelukkig – De Podcast

Stepping Stone komt met Vet Gelukkig – De Podcast

Vet Gelukkig is de nieuwe podcast van Stepping Stone Producties. In de podcast horen we bekende en onbekende mensen over de oordelen en vooroordelen over overgewicht. De eerste gast is Olivier Locadia, beter bekend als Willie Wartaal van De Jeugd van Tegenwoordig. Hij presenteert het nieuwe NTR-programma Operatie Obesitas en vindt zichzelf te dik. Hij praat openlijk over zijn jeugd en hoe die van invloed was op zijn eetgedrag.

De podcast wordt gehost door Marlies van Amerongen: “In deze reeks heb ik gesprekken met dik en dun over gewicht en de bijbehorende vooroordelen. Zelf onderging ik kortgeleden een gastric bypass in mijn persoonlijke strijd tegen de kilo’s. In mijn proces had ik behoefte aan optimistische, echte gesprekken met hier en daar wat humor of zelfspot. Vandaar Vet Gelukkig de Podcast. Voor iedereen die iemand kent die al dan niet vet gelukkig is.”

De podcast is te vinden op Spotify, Soundcloud en binnenkort ook op andere bekende podcast platforms.

 

NIET VOOR PUBLICATIE:

 

Voor meer informatie:

Marlies@steppingstone.nl

06 41 98 83 96

Stepping Stone koopt internationale filmrechten van “Verloren in de Jungle”

Stepping Stone koopt internationale filmrechten van “Verloren in de Jungle”

Stepping Stone Producties heeft de internationale verfilmingsrechten van de bestseller Verloren in de Jungle” gekocht. Dit boek, over de verdwijningszaak van Kris Kremers en Lisanne Froon in Panama deed wereldwijd stof opwaaien. Het boek zal in meerdere landen uitkomen, waaronder Rusland, dat afgelopen week de vertaalrechten kocht. 

Op 1 april 2014 keren Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) niet terug van een wandeling in de jungle van Panama. Maandenlange zoekacties, bemoeilijkt door het slechte weer, leveren niets op. Twee maanden later wordt er diep in de jungle een rugzak gevonden met daarin onder meer hun telefoons en camera, waarop vreemde foto’s gevonden worden. Dit leidde tot wilde speculaties over de verdwijning die tot op de dag van vandaag voortduren. Zijn ze verdwaald, ontvoerd, beroofd.

Marja West en Jürgen Snoeren zetten – in samenwerking met Betzaïda Pittí (oud-Officier van Justitie in Panama die in 2014 de zaak leidde) – alle feiten over deze schokkende verdwijning op een rij. Ze kregen toegang tot nog niet eerder openbaargemaakte documenten en spraken een groot aantal deskundigen in binnen- en buitenland. Tijdens hun zoektocht naar de waarheid komen ze tot conclusies die de zaak op zijn kop zet.

Producent Marlies van Amerongen over de aankoop van de rechten: Ik heb dit boek in een adem uitgelezen en moest tijdens het lezen mijn visie” op de zaak meerdere keren bijstellen. Voor mij was de eindconclusie pijnlijk simpel; deze zaak heeft ontiegelijk veel meer slachtoffers gemaakt en die verhalen verdienen het gehoord te worden”.

Auteurs Marja West en Jürgen Snoeren: “We kijken uit naar de samenwerking en zijn blij dat het verhaal naar een breder publiek wordt gebracht op een manier waar wij ons in kunnen vinden.”

 

Stepping Stone Producties produceerde eerder series als Swanenburg, De Slet van 6VWOen Vermist en is bekend van documentaires en series als Moordtieten, Mag ik je tieten zien, Het Dorp en Napoleon in Holland.

Liefde en verraad in spannend familiedrama KRO- NCRV’s Swanenburg

Liefde en verraad in spannend familiedrama KRO- NCRV’s Swanenburg

In het twintigdelige familiedrama Swanenburg draait het om de rijke familie Praal. De familie heeft weinig tegenwind gekend in het leven. Zoals in elke familie spelen de gebruikelijke ups-and-downs, maar dat staat hun onvoorwaardelijke liefde en loyaliteit voor elkaar nooit in de weg. Tot blijkt dat er een gevaarlijk spel gespeeld wordt. Hoe ver ga je voor je familie als blijkt dat je familie je verraadt? Swanenburg is te zien vanaf maandag 19 juli om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Wanneer pater familias Jack Praal (Aus Greidanus sr.) wordt geconfronteerd met zijn grootste angst en zijn jongste zoon Dirk (Jan-Paul Buijs) in verband wordt gebracht met de dood van een vrouw, wordt de familie Praal meegezogen in een web van intriges en verraad.

Vijf weken lang volgen we de gezinsleden die er alles aan doen om de eigen belangen opzij te

zetten en om de boel te redden. Maar niet iedereen speelt het spel volgens dezelfde regels, waardoor de teloorgang van de eens zo hechte familie Praal niet meer te stoppen lijkt.

De familie Praal bestaat uit vader Jack Praal (Aus Greidanus sr.), moeder Caroline Praal (Tine Joustra), oudste zoon Benno Praal (Frederik Brom), dochter Iris Praal (Sanne Langelaar), zoon Dirk Praal (Jan-Paul Buijs) en jongste dochter Eva Praal (Ella-June Henrard). Andere vaste rollen worden gespeeld door Yfke Wegman, Werner Kolf, Joren Seldeslachts en Ilias Addab.

De regie van Swanenburg is in handen van Thomas Korthals Altes, Aniëlle Webster en Hans Somers. Verhaal en eindredactie door Simone van den Ende en Dorien Goertzen. Swanenburg wordt geproduceerd door Marlies van Amerongen van Stepping Stone Producties (De slet van 6 VWO, Oorlog-stories, Het Dorp) en Hanneke Niens van KeyFilm (Soof reeks, Ventoux, Beyond Sleep) in coproductie met KRO-NCRV.

Swanenburg, vanaf maandag 19 juli van maandag tot en met donderdag rond 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1

EO-serie ‘Oorlog-stories’ wint prestigieuze Rockie Award in Canada

EO-serie ‘Oorlog-stories’ wint prestigieuze Rockie Award in Canada

De online serie ‘Oorlog-stories’ van de EO heeft een prestigieuze Rockie Award gewonnen op het BANFF World Media Festival in Canada. In de serie vertelt een tienermeisje uit de Tweede Wereldoorlog wat ze dagelijks meemaakt via het Instagram en YouTube-kanaal van NPO Zapp. De serie, die geproduceerd is door Stepping Stone Producties, won de award in de categorie ‘Live Action: Youth 11-17’.

Deze prijs van een internationale vakjury op het jaarlijkse BANFF World Media Festival in Canada staat internationaal zeer hoog aangeschreven. Het festival staat ook wel bekend als ‘de Olympische Spelen van de televisie’. Tijdens de uitreiking van de Rockie Awards op het prestigieuze festival in de Canadese Rocky Mountains won de EO-serie de award in de categorie ‘Live Action: Youth 11-17’. Vanuit tientallen landen strijden honderden televisie en digitale formats om een Rockie Award die in allerlei verschillende categorieën wordt uitgereikt. ‘Oorlog-stories’ was in zijn categorie genomineerd samen met drie formats uit Canada en één uit Brazilië.

Pijnlijk en destructief

EO-eindredacteur Arnoud Bruinier: “Na het winnen van een Cinekid Leeuw en een Dutch Interactive Award nu als overtreffende trap een Banff Rockie Award. Wat een eer! We wilden met Oorlog-stories een indringend verhaal uit de Tweede Wereldoorlog voor een jonge generatie relevant maken. We wilden laten zien hoe pijnlijk en destructief discriminatie en uitsluiting zijn.”
Marlies van Amerongen van Stepping Stone Producties vult aan: “Met die boodschap wisten we de doelgroep succesvol te bereiken, maar hebben we ook bij deze internationale vakjury een snaar geraakt. Dankbaar voor de bekroning met deze ongelofelijk prestigieuze internationale prijs!”

Over Oorlog-stories
Vorig jaar april was de online tienerserie ‘Oorlog-stories’ voor het eerst te zien op het Instagram en YouTube-kanaal van NPO Zapp. Via deze socialmediakanalen vertelt een 15-jarig meisje dagelijks wat ze meemaakt tijdens de oorlog. De serie is geïnspireerd op het oorlogsdagboek van de Nederlandse Edith. Claudia Kanne (‘SpangaS’) vertolkt de rol van het tienermeisje en ook Isa Hoes, Kees Boot en Aram van de Rest hebben een rol in de serie. De regisseur is David Cocheret en het scenario van Willem Bosch en Yannick de Waal. De serie is geproduceerd door Stepping Stone Producties en kwam tot stand met steun van het NPO-Fonds. Eerder won ‘Oorlog-stories’ een Dutch Interactive Award en de Cinekid Leeuw van Beste Nederlandse Fictieserie.

De slet van 6 VWO binnenkort op NPO 3

De slet van 6 VWO binnenkort op NPO 3

Na drie succesvolle seizoenen van De slet van 6 VWO op YouTube is het nieuwe seizoen binnenkort voor het eerst op televisie te zien. De slet van 6 VWO is een productie van Stepping Stone.

De 18-jarige Alex is een beetje een buitenbeentje in Posthoorn, een ingeslapen dorpje waar zelden iets spannends gebeurt. Totdat op een dag de superpopulaire Sephine van een toren springt en dit niet overleeft. Dit leidt tot grote commotie in de kleine gemeenschap en niet in de laatste plaats bij de vriendengroep waar Alex voorzichtig bij is gaan horen.

Na de vondst van een naaktvideo van Sephine, lijkt het een tragisch geval van slutshaming gone wrong, waarbij Sephine het niet meer aankan en een einde aan haar leven maakt. Maar is dat wel zo? De slet van 6 VWO is vanaf maandag 5 juli om 19.55 uur te zien bij AVROTROS op NPO 3.

Zelfmoord?
Alex gelooft totaal niet dat Sephine zelfmoord zou plegen. Ze had namelijk grootse plannen om met Alex na de zomer naar Berlijn te verhuizen om alle shit van dit schijnheilige dorp achter zich te laten. Tot groot verdriet van Sherry, de nieuwe liefde van Alex. Als de politie Alex’ intuïtie over de toedracht nauwelijks serieus neemt, gaat ze zelf op onderzoek uit en ontdekt ze beetje bij beetje dat het hele dorp iets te verbergen heeft.

In klasgenoot Maya vindt ze een bondgenoot met wie ze het onderzoek vol inzet. De bewijzen dat Seph vermoord is stapelen zich op. Maar Alex wordt aan alle kanten tegengewerkt, door krachten uit de meest vreemde hoeken. Is Maya wel helemaal zuiver op de graat? En wat heeft Olaf, de ex van Seph, ermee te maken? Het mysterie van Seph’s dood wordt nog groter met een bizarre, spannende ontknoping…

Rolverdeling
Alex Idema – Florence Vos Weeda
Sephine Voorthuizen – Carré Albers
Maya Adjei – Stephanie van Eer
Olaf Sleeswijk – Bram Klappe
Youssef Bouchikhi – Achraf Koutet
Sherry Ravenet – Jolijn Henneman
Duco – Niek Roozen
Lian – Romy Pho

Foto: Elvin Boer/AVROTROS

SNEAK PEAK DOCUMENTAIRE ‘MOORDTIETEN’

SNEAK PEAK DOCUMENTAIRE ‘MOORDTIETEN’

Bekijk nu al de trailer van de documentaire ‘Moordtieten’.

Acht jaar geleden koos Dionne Slagter (30) voor een borstvergroting, om na een onzekere periode vol pesterijen en anorexia eindelijk vrouwelijke vormen te hebben. Maar de laatste jaren neemt het aantal verhalen toe van vrouwen met medische complicaties, veroorzaakt door siliconen borstimplantaten: breast implant illness. Daarmee rijst voor Dionne de vraag: wat zit er in mijn lijf? In de Stepping Stone-documentaire ‘Moordtieten’ gaat zij op zoek naar de gevaren van haar siliconen borstimplantaten. En waar ze eerst sceptisch was, krijgt ze nu een uitslag waar ze van schrikt: een haartest toont aan dat haar implantaten lekken. Heeft ook zij ‘tikkende tijdbommen’ in haar lijf? Moet zij afscheid nemen van haar borstimplantaten, of is er een alternatief? De documentaire ‘Moordtieten’ is 1 juni om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.
‘Moordtieten’ is een coproductie van BNNVARA en Stepping Stone. De regie is in handen van Jack Valkering. 


Beeld: Daelorian van der Kolk / @daeloshots

Oorlog-stories wint Dutch Interactive Award

Oorlog-stories wint Dutch Interactive Award

Oorlog Stories heeft de Gold Award gewonnen bij de Dutch Interactive Awards. Dat werd vandaag tijdens de online uitreiking bekend gemaakt. Oorlog-stories is een serie voor Instagram en Youtube met als thema: Wat als een tienermeisje in de Tweede Wereldoorlog social media had gehad? Welke verhalen zou zij dan delen met haar volgers en hoe reageren leeftijdsgenoten daarop?

Stepping Stone produceerde de online tienerserie Oorlog-stories voor de EO, waarbij elke dag een serie stories en posts voor het Zapp Instagram account werd gemaakt. De interactie met de gebruikers was groot en de serie leverde lovende kritieken op.

Uit het juryrapport: “Hiermee levert men echt het hoogste niveau van vernieuwing en emotionele betrokkenheid af. Het is bijzonder knap hoe men een stuk drama in een heel nieuw format heeft gegoten dat vervolgens aansluit bij de mediaconsumptie van een jongere generatie. Er is een goede balans gevonden tussen een zwaar thema en de vluchtigheid van de nieuwe media. De jury is onder de indruk van het inlevingsvermogen en de samenwerking van de partijen die betrokken zijn bij de productie. De jury was geroerd door deze gouden case.”

In de serie vertelt een 15-jarig meisje dagelijks wat ze meemaakt tijdens de oorlog. De hoofdrol was voor SpangaS-actrice Claudia Kanne, die in de serie Esther heet. We zien hoe het gewone leven van Esther in de oorlog steeds verder onder druk komt te staan. Ze is 15 jaar oud als de oorlog begint. De eerste periode lukt het haar om optimistisch te blijven: “oorlog is niks voor mij”. Als het te gevaarlijk wordt, besluit ze zonder haar ouders en broer onder te duiken met hulp van haar vriendje Freek. Niet verstopt, maar met een nieuwe identiteit bij een gezin in een andere stad. Een angstige en eenzame tijd breekt aan. Naarmate de oorlog heviger wordt, krijgt ze steeds minder informatie over hoe het haar gezin vergaat. Totdat er een reeks slechte berichten komt.

De serie is geïnspireerd op het oorlogsdagboek van de Nederlandse Edith en geschreven door Willem Bosch en Yannick de Waal. De serie is geproduceerd door Stepping Stone Producties en geregisseerd door David Cocheret. De makers van ‘eva_stories’ leverden advies bij de totstandkoming van deze serie. Oorlog-stories is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het NPO Fonds.

Het spel van leugens

Het spel van leugens

Stepping Stone Producties heeft de rechten gekocht van het boek Het spel van leugens van Anna West, een pseudoniem van auteur Marja West. In deze thriller verliest Eva, de vrouw van een veelbelovend politicus, haar tweejarig zoontje door een noodlottig ongeluk. Maar zeventien jaar na die afschuwelijke dag staat haar zoon ineens voor de deur. Vanwege de vele cliffhangers en de sterke ontwikkeling van het hoofdpersonage wil Stepping Stone Het spel van Leugens doorontwikkelen tot een serie.
Uitgever Ilse Karman is blij met de interesse van de producenten voor haar fonds. “Onze auteurs maken mooie, spannende verhalen die uitstekend verfilmd kunnen worden of heel geschikt zijn om een serie van te maken. Wij geven de verhalen uit als boeken, e-books en audiobooks, maar veel van onze auteurs schrijven zo filmisch dat je het al bijna voor je ziet. Geweldig dat er nu zoveel interesse is vanuit de filmwereld!”
Stepping Stone maakt Het Dorp voor Omroep MAX

Stepping Stone maakt Het Dorp voor Omroep MAX

 

In de nieuwe zesdelige serie Het Dorp reizen acteur Huub Stapel en schrijver Wim Daniëls op een motor met zijspan door Nederland op zoek naar het echte dorpsgevoel. Als echte dorpsjongens vragen zij zich af wat er nog over is van het dorpse leven uit hun jeugd zoals gemeenschapszin, de kermis, de dorpsdokter en andere typische fenomenen. 

Steeds meer dorpen worden opgeslokt door grote gemeenten, voorzieningen verdwijnen en jongeren trekken weg. De rode draad van de serie is dan ook: wat is de toekomst voor het dorp in Nederland? Het Dorp is vanaf woensdag 6 januari wekelijks te zien bij Omroep MAX om 21.50 uur op NPO 1. De serie is een co-productie van Omroep MAX en Stepping Stone.

De serie is losjes gebaseerd op de bestseller Het Dorp van Wim Daniëls. Elke aflevering staat in het teken van een thema waarbij verleden, heden én toekomst samenkomen. Daarbij spreken Wim en/of Huub verschillende dorsbewoners en belichten zowel de positieve als de negatieve kanten van het leven in een dorp. Centraal staan saamhorigheid, nostalgie en echte ontmoetingen.

Veel jonge gezinnen uit de stad willen hun leven anders inrichten, er is behoefte aan rust, ruimte, en schone lucht. Een plek waar kinderen gewoon in de speeltuin kunnen spelen zonder dat je je zorgen hoeft te maken en waar je voor 2,5 ton een heel huis koopt, in plaats van een mini-etage van 30 vierkante meter.

MAX: Het Dorp
Woensdag 6 januari t/m 10 februari om 21.50 uur op NPO 1
Presentatie: Wim Daniëls en Huub Stapel

Stepping Stone produceert eerste podcast: Alice in Wonderland

Stepping Stone produceert eerste podcast: Alice in Wonderland

De eerste podcast van Stepping Stone staat vanaf deze week online.

In de podcast Alice in Wonderland lezen bekende Nederlandse acteurs het beroemde boek van Lewis Carroll, met voorlezers als Halina Reijn, Ramsy Nasr, Paul de Leeuw en Gijs Scholten van Aschat.

De podcast is een samenwerking van Het Parool, Internationaal Theater Amster­dam (ITA) en Stepping Stone. De geluidsnabewerking werd verzorgd door Philip Klees van De Audio.

Onder de voorlezers van Alice in Wonderland zijn verder Achraf Koutet, Joy Delima, Bart Slegers, Jacob Derwig, Maarten Heijmans, Noortje Herlaar, Pierre Bokma, Wende Snijders, Aus Greidanus jr., Mark Riet­man, Hajo Bruins, Maria Kraakman, Noortje Herlaar, Steven Van Watermeulen, Ilke Paddenburg, Hugo Koolschijn, Thomas Cammaert, Marieke Heebink en Ramsey Nasr.

De podcast is te beluisteren via de website van Het Parool.

Alice in Wonderland is een reis naar een onontdekte wereld,” zegt ITA-directeur Ivo van Hove, “een verhaal dat ons meesleept met de lotgevallen van de kleine Alice, die brandend van nieuwsgierigheid achter een groot wit konijn aanholt en in een konijnenhol tuimelt. Daar komt ze terecht in een ondergrondse wereld die bevolkt is met de meest wonderbaarlijke wezens waarvan ze anders nooit geweten had. Het is een meeslepend avontuur dat ons even kan doen wegdromen in deze – ondertussen ook letterlijk – ­donkere dagen.”

Jacob Derwig is een van de acteurs in de podcast Alice in Wonderland

(foto: Rick David)

Alice in Wonderland voor Het Parool en Internationaal Theater Amsterdam

Alice in Wonderland voor Het Parool en Internationaal Theater Amsterdam

Acteurs van Internationaal Theater Amster­dam (ITA) en bijzondere gast­acteurs lezen vanaf vandaag op de sites van Het Parool en ITA Alice in Wonderland van Lewis Carroll voor. Elke dag wordt een nieuwe aflevering geplaatst, met voorlezers als bijvoorbeeld Halina Reijn, Ramsy Nasr, Gijs Scholten van Aschat en Jacob Derwig. De serie wordt geproduceerd door Stepping Stone.

Alice in Wonderland is een reis naar een onontdekte wereld,” zegt ITA-directeur Ivo van Hove, “een verhaal dat ons meesleept met de lotgevallen van de kleine Alice, die brandend van nieuwsgierigheid achter een groot wit konijn aanholt en in een konijnenhol tuimelt. Daar komt ze terecht in een ondergrondse wereld die bevolkt is met de meest wonderbaarlijke wezens waarvan ze anders nooit geweten had. Het is een meeslepend avontuur dat ons even kan doen wegdromen in deze – ondertussen ook letterlijk – ­donkere dagen.”

Onder de voorlezers van Alice in Wonderland zijn Halina Reijn, Achraf Koutet, Joy Delima, Bart Slegers, Jacob Derwig, Gijs Scholten van Aschat, Maarten Heijmans, Noortje Herlaar, Pierre Bokma, Wende Snijders , Paul de Leeuw, Aus Greidanus jr., Mark Riet­man, Hajo Bruins, Maria Kraakman, Noortje Herlaar, Steven Van Watermeulen, Ilke Paddenburg, Hugo Koolschijn, Thomas Cammaert, Marieke Heebink en Ramsey Nasr.

 

De afleveringen zijn te zien op de website van Het Parool: https://www.parool.nl/video

 

Foto: Rick David

 

‘Oorlog-stories’ wint Cinekid Leeuw!

‘Oorlog-stories’ wint Cinekid Leeuw!

‘Oorlog-stories’ wint Cinekid Leeuw

Beste Nederlandse Fictieserie

De Stepping Stone serie ‘Oorlog-stories’ is bekroond met een Cinekid Leeuw voor Beste Nederlandse Fictieserie. De Gouden Leeuw is de belangrijkste juryprijs op het gebied van film, televisie en nieuwe media voor jeugd.

De serie die Stepping Stone maakte voor de EO heeft als unieke invalshoek: wat als een meisje uit de Tweede Wereldoorlog Instagram zou hebben gehad? Welke stories en posts zou ze dan plaatsen? De serie is geïnspireerd op het oorlogsdagboek van de Nederlandse Edith Velmans-Van Hessen; de Joodse Esther is 15 jaar oud als de oorlog begint en moet al snel een andere identiteit aannemen om uit handen van de Duitsers te blijven. Ondertussen duikt haar familie onder.

Actrice Claudia Kanne, hoofdrolspeelster in ‘Oorlog-stories’: “Ik vond het bijzonder om het verhaal van een tiener uit de Tweede Wereldoorlog te vertellen via Insta en YouTube. Nu zijn we enorm vereerd dat we deze prachtige prijs krijgen.”

Klik voor video of meer info over de serie hier.

De serie is geproduceerd door Stepping Stone Producties en geregisseerd door David Cocheret. Het Israëlische ‘eva_stories’ diende als voorbeeld hoe verhalen uit de oorlog voor een jonge doelgroep te vertellen, de makers leverden ook advies bij de totstandkoming van de serie. ‘Oorlog-stories’ is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het NPO Fonds.

 

JASPER VAN DER SCHALIE VERLAAT STEPPING STONE

JASPER VAN DER SCHALIE VERLAAT STEPPING STONE

JASPER VAN DER SCHALIE VERLAAT STEPPING STONE

Jasper van der Schalie verlaat Stepping Stone om met zijn gezin een jaar op wereldreis te gaan. Jasper startte Stepping Stone in 2010. Marlies van Amerongen en Duurt Holman nemen het bedrijf en de werkzaamheden over als algemeen en creatief directeur.

Jasper: “Na 10 jaar keihard werken aan dit mooie bedrijf willen wij als gezin heel graag iets bijzonders doen. Corona gooit een beetje roet in onze reisplannen, maar we kunnen het komende jaar vast nog veel mooie plekken bezoeken. Marlies en Duurt nemen de werkzaamheden over en ik heb er alle vertrouwen dat zij Stepping Stone naar een volgend level zullen brengen. Er staan veel mooie projecten op stapel.”

Marlies: “We gaan Jasper missen en wensen hem en zijn gezin een supermooi jaar. Duurt en ik hebben veel zin om samen met ons team verder te bouwen aan Stepping Stone. We gaan onze drama tak nog verder uitbreiden met mooie titels voor NPO1, NPO3 en Zapp. En ook op factual gebied komen er aansprekende series aan voor SBS en de NPO.

Genomineerd voor de Jan van Luxemburg Prijs!

Genomineerd voor de Jan van Luxemburg Prijs!

16 december 2019

Wat een leuke verassing! Ons nieuwe literaire talkshow Letteren Live, een gezamenlijk initiatief van Het Parool, Spui25 en het Nederlands Letterenfonds, is genomineerd voor de Jan van Luxemburgprijs 2019 voor initiatieven in het kader van leesbevordering.

“Deze nominatie bevestigt dat Letteren Live nu al een plekje heeft in het literatuurlandschap,” aldus Parool-hoofdredacteur en mede-presentator Ronald Ockhuysen. “Dat stemt vreugdevol. Want we willen met dit boekenprogramma maar een ding: onze liefde voor boeken belijden.”

Ockhuysen presenteert het programma samen met Roos van Rijswijk. Per editie staan twee interviews over een recent boek centraal, naast een voordracht en een column. De video-opnames worden rechtenvrij verspreid.

 

Nieuwe drama serie Swanenburg!

Nieuwe drama serie Swanenburg!

Met trots kunnen wij mededelen dat Stepping Stone Producties in samenwerking met KeyFilm en KRO-NCRV de nieuwe zomerserie van de zomer van 2020 produceert. Afgelopen maandag, 14 oktober, zijn de opnames van start gegaan voor de twintigdelige familiedrama. In de serie gaat het de rijke familie Praal voor de wind. Zoals in elke familie spelen de gebruikelijke ups-and-downs, maar dat staat hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar nooit in de weg. 

Wanneer pater familias Jack Praal (Aus Greidanus Sr.) wordt geconfronteerd met zijn grootste angst en zijn jongste zoon Dirk (Jan-Paul Buijs) in verband wordt gebracht met de dood van een vrouw, wordt de familie Praal meegezogen in een web van intriges en verraad. Vijf weken lang volgen we de gezinsleden die er alles aan doen om de eigen belangen opzij te zetten om de boel te redden. Maar niet iedereen speelt het spel volgens dezelfde regels, waardoor de teloorgang van de eens zo hechte familie Praal niet meer te stoppen lijkt.

De familie Praal bestaat uit vader Jack Praal (Aus Greidanus Sr.), moeder Caroline Praal (Tine Joustra), oudste zoon Benno Praal (Frederik Brom), dochter Iris Praal (Sanne Langelaar), zoon Dirk Praal (Jan-Paul Buijs) en jongste dochter Eva Praal (Ella-June Henrard). Andere rollen worden gespeeld door Yfke Wegman, Werner Kolf, Joren Seldeslachts en Ilias Addab. De regie van Swanenburg is in handen van Thomas Korthals Altes, Aniëlle Webster en Hans Somers. Verhaal en eindredactie door Simone van den Ende en Dorien Goertzen.

Deze dramaserie met afleveringen van 40 minuten is in de zomer van 2020 te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

Nieuwe webdramaserie over online dating: Vermist!

Nieuwe webdramaserie over online dating: Vermist!

Waar is Kenneth? KRO-NCRV lanceert op 24 juni de nieuwe webdramaserie: Vermist! Deze 10-delige serie draait om de spoorloze verdwijning van Kenneth en de zoektocht naar wat er gebeurd is.

Als de 20-jarige Kenneth op een vrijdagavond niet thuiskomt, hebben zijn huisgenoten Mette en Dionne het niet meteen in de gaten. Maar als twee dagen later zijn moeder wanhopig voor de deur staat, slaat de paniek toe. Wanneer de politie de vermissing niet serieus lijkt te nemen, besluiten Mette en Dionne zelf op onderzoek te gaan. Waar ging Kenneth naar toe die vrijdagavond? Was hij op date? Heeft de laatste persoon die Kenneth zag iets te maken met de verdwijning? Of weet Kenneth’s date meer dan hij zegt?

In de zoektocht die volgt doen Mette en Dionne steeds meer schokkende ontdekkingen over Kenneth. Ze dachten hem goed te kennen, maar hier blijkt niets van waar. Komen ze ooit te weten wat er is gebeurd?

De research voor het verhaal is deels gevonden in ware gebeurtenissen, maar is fictief. Het komt helaas meer dan eens voor dat jongeren na een date niet meer thuis komen. Online daten is ook een belangrijk thema in de serie. Dit is vooral voor jonge LHBT’ers die nog niet uit de kast zijn een uitkomst, maar ook risicovol. Omdat er vaak anoniem of zelfs in het geheim wordt afgesproken, kunnen mensen met verkeerde intenties gemakkelijk misbruik maken van de situatie.

De serie Vermist! is in opdracht van de KRO-NCRV geproduceerd door Stepping Stone Producties, de makers van onder andere de succesvolle online dramaserie De Slet van 6VWO.

Hoofdrollen zijn voor Juliette van Leeuwen (Mette), Bente Fokkens (Dionne) en Hassan Slaby (Nadim). De rol van Kenneth wordt gespeeld door Joe Sinduhije. Bart Slegers speelt de rol van rechercheur en de moeder van Kenneth wordt gespeeld door Manouska Zeegelaar. De scenario’s zijn geschreven voor Manju Reijmer en de regie is in handen van Timo Ottevanger.

Vermist! is vanaf maandag 24 juni wekelijks te zien bij KRO-NCRV op NPO3.nl en het YouTube-kanaal van NPO 3.

Bron: KRO-NCRV

Derde seizoen Handhavers goed gestart

Derde seizoen Handhavers goed gestart

Vanaf 24 februari is het derde seizoen van de Handhavers gestart op SBS 6. In dit nieuwe seizoen volgen we niet alleen de bekende handhavers van vorige seizoenen maar ook weer nieuwe duo’s in andere steden. Zo zien we wat de handhavers in Utrecht en Assen meemaken tijdens hun diensten maar volgen we voor het eerst ook de Rijkswaterstaat in Arnhem en de Groene BOA’s uit Wieringermeer.

Het nieuwe seizoen is te zien op elke zondag om 20:30 uur op SBS 6.

Tweede seizoen van Handhavers

Tweede seizoen van Handhavers

Vanaf oktober 2018 is het nieuwe seizoen van de Handhavers te zien op SBS 6.

In dit seizoen lopen we, naast de oude bekende handhaver duo’s uit Amsterdam en Breda, nu ook mee met Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer en de havendienst van Zaanstad. Ook in dit seizoen nemen we een kijkje in de dagelijkse werkdagen van de handhavers waarbij weer veel uiteenlopende situaties voorbijkomen.

Het tweede seizoen zal te zien zijn vanaf het najaar van 2018.

 

Nieuwe seizoen van jeugdserie #forever

Nieuwe seizoen van jeugdserie #forever

Voor AvroTros zijn we gestart met een tweede seizoen van #forever.  In het nieuwe seizoen volgen we opnieuw de vriendengroep Sal, Bloem, Dex en Noa en kijken we mee naar de gebeurtenissen in hun dagelijks leven.

Zo komt dit seizoen de vriendschap onder druk te staan. Bloem en Noa worden namelijk verliefd op dezelfde jongen, krijgt Sal steeds meer problemen met zijn vader en kampt Dex met een loyaliteitsprobleem waarbij hij het gevoel heeft dat hij moet kiezen tussen zijn vriendinnetje of vrienden.

Zal hun vriendschap het overleven?

Succes voor De Slet van 6VWO seizoen 2

Succes voor De Slet van 6VWO seizoen 2

Ons online label Me at the Zoo heeft opnieuw een succesvol seizoen geproduceerd van De Slet van 6VWO. De serie staat nu online en heeft nu al meer dan 1,5 miljoen views!

De vijf eerste afleveringen kregen al meer dan 1,5 miljoen views in de eerste week en stonden elke dag #1 op de Nederlandse YouTube trendinglijst. Ook in België is de serie trending (#15). Deze week staat elke werkdag om 11.00 uur weer een nieuwe aflevering online. Seizoen 1 heeft uiteindelijk meer dan 3 miljoen views gekregen.
In De Slet van 6VWO daagt de nieuwe vlam van de slimme maar onzekere Laura haar uit om een sexy foto van zichzelf op te sturen. De foto lekt uit en Laura’s wereld stort in. Terwijl ze het mikpunt wordt van pesterijen, probeert Laura te achterhalen wie een gevaarlijk spel met haar speelt. De serie wordt geproduceerd door Stepping Stone’s digitale label Me at the Zoo in opdracht van AVROTROS voor NPO3.nl

Bron: newslocker.com
De Slet van 6 VWO een succes! Geproduceerd door ons digitale label Me at the Zoo

De Slet van 6 VWO een succes! Geproduceerd door ons digitale label Me at the Zoo

In het door ons digitale label ME AT THE ZOO geproduceerde ‘De slet van 6VWO’, daagt de nieuwe vlam van de slimme maar onzekere Laura daagt haar uit om een sexy foto van zichzelf op te sturen. De foto lekt uit en Laura’s wereld stort in. Terwijl ze het mikpunt wordt van pesterijen, probeert Laura te achterhalen wie een gevaarlijk spel met haar speelt. De serie is te zien op www.npo3.nl/slet. Inmiddels is de serie al meer dan 1 miljoen bekeken!

__

Haro Kraak zegt in de Volkskrant het volgende:

Een confrontatie met een dader vond ook plaats in De slet van 6 VWO, een webserie van Avrotros waarvan woensdag de laatste aflevering online kwam. Laura (Lisa Zweerman) probeert in de serie erachter te komen wie haar wil afpersen met wraakporno. Is het Mitchell, aan wie ze eerder een naaktfoto stuurde die uitlekte? Of heeft iemand haar gehackt?

Het scenario, van de 27-jarige Manju Reijmer, zit strak in elkaar, met behendige cliffhangers en plotwendingen

De afleveringen zijn extreem kort voor drama, maar zo’n 5 minuten, en slaan aan op YouTube, waar ze rond de 200 duizend kijkers trekken. Het acteerwerk is bij vlagen tenenkrommend, maar het scenario, van de 27-jarige Manju Reijmer, zit strak in elkaar, met behendige cliffhangers en plotwendingen.

Je moet wel tegen een drammerige moraal kunnen. De cast is perfect divers, inclusief een transgender leerling, gespeeld door model Quincy Sedney, en de rode draad is de empowerment van een slachtoffer die het heft in eigen hand neemt en de schaamte van zich afwerpt. Of dat in de echte wereld ook zo zou gaan, kun je betwijfelen, maar gelukkig hoeft fictie zich daar niets van aan te trekken.

Bron: Volkskrant

Goede recensies voor ‘Mag ik je tieten zien?’

Goede recensies voor ‘Mag ik je tieten zien?’

Mag ik je tieten zien? liet goed zien hoe wijdverspreid sexting is en hoe desastreus de gevolgen kunnen zijn van onze schaamtecultuur

TV-recensie Haro Kraak

In Mag ik je tieten zien? kijkt een slachtoffer van sexting de dader recht in zijn ogen.

De naaktfoto van Tyany was door haar hele familie gezien: moeder, ooms, neven – iedereen. Ook de hele school had de foto al bekeken. Er werden zelfs appgroepen aangemaakt, waaraan zij werd toegevoegd, om haar gezamenlijk kapot te maken. Ze schaamde zich diep en was bang door haar familie afgestoten te worden.

Misschien, dacht ze, is het beter als ik dood ben. Ze ging naar de 32ste verdieping van een flatgebouw in de buurt en sprong.

Het verschil met andere verhalen waarbij het verspreiden van naaktfoto’s tot zelfmoord leidde, zoals bij de 14-jarige Onur uit Enschede eerder dit jaar, is dat Tyany de sprong overleefde. Ze landde op de 10de verdieping op een laag mos, brak haar nekwervels en meerdere botten, maar herstelde volledig.

Dinsdag vertelde ze erover op NPO 3 in de eerste aflevering van Mag ik je tieten zien? en voorafgaand, geflankeerd door presentatrice Tatum Dagelet, in De Wereld Draait Door. Tyany straalde en sprak zonder schroom. Anders dan de vrijgevochten volwassenen had ze een conservatieve oplossing voor het probleem: het versturen van naaktfoto’s verbieden onder de 18.

Het was goed om te zien dat Tyany hem recht in het gezicht kon aankijken, terwijl ze zei: ‘Dus jij dacht: ik verneuk haar leven even?’

Mag ik je tieten zien? – wat een erbarmelijk ludieke titel weer – liet goed zien hoe wijdverspreid sexting is en hoe desastreus de gevolgen kunnen zijn van onze schaamtecultuur. ‘We moeten meer over de daders praten’, zei seksuoloog Rik van Lunsen. ‘Over de klootzakken die de foto’s verspreiden.’

Dat advies nam het programma meteen ter harte. Er vond een ontmoeting plaats tussen Tyany en de jongen die haar foto online had gezet, Mauro. Hoewel hij niet verder kwam dan wat gestamel – ‘Ik ben niet echt een prater’ – was het dapper dat hij op beeld wilde en goed om te zien dat Tyany hem recht in het gezicht kon aankijken, terwijl ze zei: ‘Dus jij dacht: ik verneuk haar leven even?’

Bron:  Volkskrant

Stepping Stone met meerdere programma’s op VNDG

Stepping Stone met meerdere programma’s op VNDG

Stepping Stone Producties heeft vier online programma’s geproduceerd voor het nieuwe online platform VNDG van de Telegraaf, waaronder Bizarre Huizen en De Gouden Tip.

Monique Smit is een van de gezichten van de entertainmentrubriek Privé VNDG. Tevens presenteert zij Bizarre huizen. „Ik bezoek een bijzonder huis en aan de hand van het interieur probeer ik te raden welke mensen er wonen. Daarna ontmoet ik de bewoners. Ik ga bijvoorbeeld langs bij een huis uit 1800, dat passend bij die tijd is ingericht. Ook de bewoners leven zoals toen”, vertelt Smit, die bekent dat ze zelf graag ook via huizenzoeksites bij mensen naar binnen gluurt.

Van den Heuvel haalt recht is de titel van een programma waarin De Telegraaf-misdaadverslaggever John van den Heuvel criminelen ontmaskert en met hun gedrag confronteert. „En samen met collega Mick van Wely duik ik in De gouden tip in oude moordzaken, die we weer onder de aandacht brengen en met hulp van de kijkers hopelijk ook op kunnen lossen”, vertelt Van den Heuvel. Verder presenteert het duo een wekelijks magazine waarin het recente misdaadnieuws wordt besproken. Van den Heuvel: „Onze rechtbankverslaggever Saskia Belleman zal regelmatig aanschuiven, net als advocaten en medewerkers van politie of justitie.”

Bron: Telegraaf

Derde seizoen van Galileo!

Derde seizoen van Galileo!

Binnenkort begint de start van een nieuw seizoen van Galileo.

Na het eerste en tweede seizoen, verschijnt dit voorjaar een derde seizoen van ons populair wetenschappelijk programma. In dit seizoen gaan de vertrouwde verslaggevers Manuel Venderbos, Shelly Sterk, Jorn Rohde en Giel de Winter weer verrassende experimenten testen en worden verschillende beweringen uitgezocht.

Zo loopt in dit seizoen Shelly over een brug gemaakt van duct tape, rolt Manuel in een zorb bal van een heuvel af en leert Jorn zwaardvechten.

Made in Europe – 12 februari te zien op NPO2

Made in Europe – 12 februari te zien op NPO2

Vanaf 12 februari is onze nieuwe serie Made in Europe elke zondagavond om 20.15 uur te zien op NPO2.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Pieter Steinz.

Aan de hand van de meest uiteenlopende culturele iconen, ontrafelt de presentator Dimitri Verhulst de Europese identiteit in deze nieuwe achtdelige VPRO-serie.

In elke aflevering wordt een ander thema behandelt, zoals Rebellie, Vrije Vrouw en Religie. In iedere aflevering onderzoekt Dimitri Verhulst de overeenkomsten met op het oog uiteenlopende iconen.

 

Volg voor meer informatie de Facebookpagina van Made in Europe

https://www.facebook.com/VPROmadeineurope/?fref=ts

 

 

Verslaggever Jorn Rohde leeft een maand lang op friet en vitaminepillen voor Galileo

Verslaggever Jorn Rohde leeft een maand lang op friet en vitaminepillen voor Galileo

Onze verslaggever Jorn Rohde zal voor het tweede seizoen van het wetenschappelijke programma Galileo een maand lang alleen maar vitaminepillen en friet eten.

‘Hoe goed zijn vitaminepillen eigenlijk? Word je minder gezond als je groente, fruit en zuivel vervangt door tabletjes? Om die vragen te beantwoorden stortte Amsterdammer Jorn Rohde zich tweeënhalve week terug in een experiment. Met op het menu niets anders dan driemaal daags friet.’

Ik neem aan dat jij inmiddels geen friet meer kunt zien?
,,Dat valt heel erg mee. Af en toe is het lijden en natuurlijk heb ik best wel eens zin in een banaan of een Mars, maar het is een bepaalde mindset: ik mag het niet, dus neem ik het niet. Ik mag niet eens een patatje speciaal, want daar zitten uitjes in. Het is alleen friet, vitaminepillen, water, koffie en thee.”

Friet als ontbijt dus. Hoe krijg je dat weg?
,,Ja, dat is om half acht ’s ochtends best lastig. Ik zie mijn vriendin dan kwark met verse vruchten eten en dan zit ik daar met mijn frietje sambasaus. Maar het staat me nog niet tegen. In de ochtend bak ik het meestal in de airfryer, ’s middags eet ik meestal friet in de RTL-kantine en ’s avonds bak ik het zelf op het balkon, of ik loop even naar de McDonald’s of de frituur op de hoek. Ik varieer alleen in de sausjes. Knoflook, mayo, ketchup of een frietje samurai met mayo en sambal.”

Wat wil je ermee bereiken?
,,Ik wil zien welk effect het op me heeft. Mentaal en fysiek. Ik ben vooraf gecontroleerd op zaken als bloeddruk, vetpercentage en hartslag. Dat doen we volgende week vrijdag opnieuw en dan weten we hoe ongezond het is geweest. Misschien valt het mee, dan hebben de pillen goed gewerkt.”

Hoe voel je je nu?
,,Eigenlijk heel goed en dat had ik niet verwacht. Ook mentaal. Ik dacht dat ik me slecht, leeg en vies zou voelen. Ik heb heus wel een dip  gehad; dat was na een draaidag in Walibi, waar ik op een warme dag allerlei achtbanen moest testen. Daarna was ik helemaal af en stond ik op het punt te stoppen. Maar vanaf het weekend daarna ging het beter. Mijn lichaam heeft zich waarschijnlijk gereset naar een modus waarin ik mijn leven redelijk normaal kan leiden. Ik houd dit echt nog wel anderhalve week vol.”

Kom je nooit in de verleiding?
,,Zeker wel, dan moet ik sterk zijn. Ik was met vrienden een weekend weg. Zij hadden een tafel vol met mixed grill en verse groenten. Toen had ik het heel zwaar. En ik heb vaak lekkere trek. Laatst lag ik al in bed, toen ik opeens zo’n honger kreeg dat ik ben opgestaan en de frituurpan maar heb aangezet.”

Hoe lang gaat het na deze periode duren voordat jij weer een frietje aanraakt?
,,Nou, dat zal best meevallen. Want weet je waar ik stiekem zin in heb? In een frietje kapsalon. Lekker met knoflooksaus en kebab. Alleen die frituurpan ga ik het huis uitdoen. Want als je daar eens goed over na gaat denken, is het eigenlijk maar een smerig ding.”

Galileo is vanaf september terug op televisie bij RTL 5.

bron: AD

Een nieuw seizoen van Galileo!

Een nieuw seizoen van Galileo!

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een tweede seizoen van Galileo.

Ook in dit seizoen ondergaan de verslaggevers Manuel Venderbos, Shelly Sterk, Jorn Rohde en de nieuwe verslaggever Giel de Winter heftige experimenten en onderzoeken zij allerlei beweringen en vragen. Zo eet Jorn een maand lang patat met vitamine pillen, gaat Shelly zelf een vliegtuig laten landen, laat Giel zich levend begraven en onderzoekt Manuel of hij een vliegtuig kan trekken. Deze experimenten en andere vragen zijn dagelijks te zien vanaf september 2016 op RTL 5.

Ook dit keer zal Luuk Ikink de presentatie verzorgen vanuit de studio.

 

Dimitri Verhulst presenteert VPRO reisserie Made in Europe

Dimitri Verhulst presenteert VPRO reisserie Made in Europe

De VPRO komt met een nieuwe reisserie, Made in Europe, gepresenteerd door Dimitri Verhulst. De Belgische schrijver neemt kijkers daarin mee langs de iconen van de Europese cultuur.

Made in Europe is geïnspireerd op het gelijkmatige boek van Pieter Steinz. Verhulst gaat in het programma op zoek naar de ontstaansgeschiedenis van een icoon en de impact ervan op nieuwe generaties.

Zo heeft de legende Koning Arthur ervoor gezorgd dat Monty Python zijn satire kon maken en heeft kraftwerk het fundament gelegd voor de hedendaagse dancemuziek.

Voorjaar 2017

VPRO hoofdredacteur Karen de Bok: “Het programma werd bedacht door productiemaatschappij Stepping Stone, en heeft hier zo’n drie jaar op de plank gelegen. Nu hebben we de juiste vorm gevonden en hopen we met Dimitri Verhulst weer een verrassende presentator te hebben gevonden.”

De omroep zendt Made in Europe in het voorjaar van 2017 uit op zondagavond op NPO 2.

 

Bron: Parool

Galileo krijgt een junior versie

Galileo krijgt een junior versie

Vanaf 17 april is iedere zondag om 08:20 uur op RTL 7 een aflevering te zien van Galileo junior. Deze versie is speciaal gericht op stoere jongens (en meisjes) onder de presentatie van Sem Barendse.

Ook in deze versie worden antwoorden gegeven op de gekste vragen, wordt er geëxperimenteerd en komen er verschillende lifehacks voorbij. Daarnaast kunnen kinderen vragen insturen door middel van een zelf opgenomen filmpje. Deze vragen worden dan beantwoordt door de Quest-wetenschapper Boy Visser. Boy dompelt zich onder in de wereld van nagels, plas, vuur en dieren om de vragen van kundig commentaar te voorzien.

 

Voorjaar 2017 bij de VPRO: Made in Europe

Voorjaar 2017 bij de VPRO: Made in Europe

Vanaf het voorjaar van 2017 zal de nieuwe culturele televisieserie Made in Europe te zien zijn bij de VPRO.

Het moest er gewoon van komen: een televisieserie gebaseerd op de gelijknamige, alom bejubelde bestseller van Pieter Steinz. Stepping Stone Producties en VPRO starten met de productie van Made in Europe, over de kunst en cultuur die ons continent bindt. De serie neemt de kijker mee op een rondreis door Europa langs de belangrijkste halteplaatsen van de Europese cultuur. Een zoektocht naar het culturele DNA van ons continent; van low tot high culture, van architectuur tot muziek en van mode tot beeldende kunst.

Made in Europe brengt in kaart hoe kunst en cultuur in Europa met elkaar samenhangt en in de loop van de geschiedenis en maatschappelijke golfbewegingen van ons continent een Europees cultuurgoed hebben voortgebracht. Dit is het culturele DNA van ons continent, dat een patroon kent waarin alles onlosmakelijk met elkaar verbonden lijkt te zijn.

bron: www.vpro.nl

Nieuw reality programma; Bizarre Slapers

Nieuw reality programma; Bizarre Slapers

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de laatste loodjes van ons nieuwe reality-programma waarin we twaalf deelnemers volgen die lijden aan een extreme slaapstoornis. Onder begeleiding van Dennis Weening, een slaapdeskundige en een neuroloog worden de deelnemers geholpen om hun slaapproblemen onder controle te krijgen.

Zo volgen we iemand die lijdt aan extreem slaapwandelen, iemand met narcolepsie waardoor deze persoon spontaan in slaap kan vallen en volgen we mensen die extreme nachtmerries hebben.

Vanaf 15 maart bij RTL 5 zien we hoe deze mensen met bijzonder uiteenlopende slaapproblemen worden geholpen.

Herhalingen Bonkers ofwel ‘Komt een blondje bij de dokter’

Herhalingen Bonkers ofwel ‘Komt een blondje bij de dokter’

Vanaf 12 februari 2016 wordt op Veronica een van ons eerste programma’s Bonkers herhaald. Met een nieuwe titel ‘Komt een blondje bij de dokter’ wordt dit komische programma opnieuw uitgezonden. In dit programma worden bekende en minder bekende moppen verfilmd tot een reeks korte, grappige sketches.

Komt een blondje bij de dokter is iedere vrijdag vanaf 12 februari om 21:00 uur te zien op Veronica.

Video knock-out geslagen Manuel Venderbos gaat viral!

Video knock-out geslagen Manuel Venderbos gaat viral!

Voor ons nieuwe wetenschappelijke programma ‘Galileo’ test verslaggever Manuel Venderbos hoe makkelijk het is om knock-out te worden geslagen. Inmiddels is deze video een hit op internet geworden en is anderhalf miljoen keer bekeken. Hierdoor is het zelfs opgemerkt door de populaire website 9gag.

In dit item wordt Manuel door middel van een bepaalde techniek knock-out geslagen. Hierna probeert Manuel het zelf bij een ander. Klik op de onderstaande link om de video te bekijken.

 

Video knockout Manuel Venderbos

 

Galileo is vanaf 7 maart dagelijks om 19:30 uur te zien bij RTL5

MindMasters Live voor SBS6

MindMasters Live voor SBS6

Dit najaar wordt op SBS6 een nieuw grootse tv show uitgezonden die in het teken staat van mentale magie. In deze LIVE familieshow presenteren twee topmentalisten (Uri Geller & Walter Rolfo) elk acht magische talenten. Tijdens de spannende afvalrace werken we langzaam toe naar een finale waarbij de laatste 4 deelnemers hun wervelende en onverklaarbare acts vertonen aan het Nederlandse publiek.

Wie wordt de MindMaster van het jaar? We zien het dit najaar bij SBS6.

Nieuwe drama serie voor KRO: Catch

Nieuwe drama serie voor KRO: Catch

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een misdaaddrama televisieserie voor de KRO. In deze serie volgen we een jong stel dat op zoek is naar hun baby. In deze zoektocht raakt het stel steeds meer in de problemen doordat zij na een aanvaring met de politie op de vlucht slaan en daarbij een verslaggever gijzelen van de lokale omroep die alles filmt. Ondanks dat de verslaggever is gegijzeld raakt hij meer en meer gefascineerd door het gewelddadige duo.

Vanaf begin 2016 is Catch te zien op NPO 3.

Bizarre Eters seizoen 2 op RTL5

Bizarre Eters seizoen 2 op RTL5

De productie voor het tweede seizoen van Bizarre Eters is alweer in volle gang. Ook dit jaar helpen Dennis Weening en voedingspsychologe Lieveke Goossens twaalf kandidaten om van hun selectieve eetstoornis af te komen.

Vanaf begin 2016 kunnen we op RTL5 zien of het de kandidaten lukt om van hun selectieve eetstoornis af te komen.

Wij zijn verhuisd!

Wij zijn verhuisd!

Ons kantoor op de Marnixstraat hebben wij na 4,5 jaar verlaten voor een nieuw en groter pand. Sinds juli zijn wij te vinden op de Houtmankade 42A te Amsterdam.

Realityserie Achter Gesloten Deuren verkocht aan VS

Realityserie Achter Gesloten Deuren verkocht aan VS

Vanaf 8 april wordt het tv-programma Achter Gesloten Deuren in de Verenigde Staten onder de titel I Love You But I Lied uitgezonden op vrouwenzender LMN, onderdeel van een van de grootste kabelnetwerkbedrijven in de VS, A&E Networks.

In Achter Gesloten Deuren worden opmerkelijke, waargebeurde verhalen nagespeeld door onbekende acteurs en gedraaid op een reportageachtige wijze.
De verkoop van Achter Gesloten Deuren is opvallend, omdat uit Nederland meestal alleen grote televisieshows worden gekocht.
Van der Schalie zette met zijn productiehuis Stepping Stone het fenomeen ‘scripted reality’ op de kaart. Hij maakte ook het soortgelijke Overspel in de Liefde, eveneens uitgezonden op Net 5. Voor de VS is I Love You But I Lied een eerste kennismaking met het genre. Bron: AD

Nieuw programma voor Dennis Weening

Nieuw programma voor Dennis Weening

Dennis Weening wordt de presentator van het nieuwe programma Bizarre eters, komend voorjaar te zien op RTL 5. Bizarre eters volgt in elke aflevering twee mensen met een selectieve eetstoornis. Zo zien we onder andere een vrouw die zowel voor ontbijt, lunch als diner spaghetti met kaas eet en een jongen die zeventig pakjes noedelsoep per week wegwerkt. Ook zijn er mensen die echt bang zijn voor sommige voedselsoorten en gaan trillen en zweten wanneer ze deze zien. Weening praat met hen om te ontdekken hoe hun eetpatroon in elkaar steekt en hoe het zover heeft kunnen komen. Volgens RTL worden het ’gesprekken met een lach en een traan’. Ook praten de deelnemers met voedingspsycholoog Lieveke Goossens. Ze hopen met hun deelname Bizarre eters hun aandoening te overwinnen. Bron: Telegraaf

Sebastiaan Labrie presenteert De Volgende Stap

Sebastiaan Labrie presenteert De Volgende Stap

Dit najaar neemt acteur en presentator Sebastiaan Labrie zes bekende Nederlandse vrouwen samen met een familielid mee op een onvergetelijke reis. Zo gaat schrijfster Susan Smit met haar moeder naar Scandinavië en reist journaliste en presentatrice Sandra Schuurhof met haar halfzus Ellen Dikker naar IJsland. Ver weg van het hectische bestaan in Nederland praten ze in het bijzijn van Sebastiaan over het verleden, het heden en vooral ook de toekomst. Welke ‘volgende stap’ wil de BN’er zetten in het leven? Aan het einde van de trip vraagt Sebastiaan om uit al deze gedachten een inspirerende ambitie te formuleren en deze wordt vereeuwigd op het aloude tegeltje. De Volgende Stap wordt mede mogelijk gemaakt door Ecco.

Stepping Stone Producties filmt The Bold & The Beautiful

Stepping Stone Producties filmt The Bold & The Beautiful

Stepping Stone Producties Producties is geselecteerd als de Nederlandse co- producent van de opnames in Nederland van The Bold & The Beautiful. The Bold & The Beautiful maakt voor het eerst in haar geschiedenis opnames in Nederland. De opnames worden gebruikt in 7 afleveringen die vanaf 2015 in Nederland te zien zijn. Een cast&crew van rond de 35 mensen maakt hun opwachting tijdens de opnames, allemaal georganiseerd door Stepping Stone Producties Producties. Jasper van der Schalie van Stepping Stone Producties Producties: “Wij zijn enorm trots dat we zo’n instituut als The Bold & The Beautiful kunnen helpen om hun opnames in Nederland te volbrengen. Zo’n kans krijg je maar een keer.” The Bold & The Beautiful wordt in meer dan 100 landen uitgezonden en kent wereldwijd zo’n 35 miljoen trouwe kijkers.

Bake my day verkocht aan België

Bake my day verkocht aan België

Het bakprogramma Bake my day is verkocht aan de Belgische Zender Vitaya, onderdeel van VTM. Ook in België zal er dagelijks gebakken worden. In Bake my day strijden iedere week zes kandidaten tegen elkaar door de beste taarten, koekjes, cakes etc. te bakken. De kandidaten worden iedere werkdag op de proef gesteld door twee juryleden. Elke week wint een kandidaat waarna in de weekfinale alle weekwinnaars strijden om de titel “Beste Amateurbanketchef van Nederland”.

Hoofdrol Mark van Eeuwen in nieuw format voor Net5

Hoofdrol Mark van Eeuwen in nieuw format voor Net5

Uit opdracht van Net5 heeft Stepping Stone Producties Producties een proefaflevering gemaakt van de nieuwe serie ‘In Voor- en Tegenspoed’. Hierin is een hoofdrol weggelegd voor Mark van Eeuwen. De serie kan het best worden vergeleken met een doktersroman. In de Telegraaf vertelde Mark van Eeuwen “Ik vind het heel leuk om de dokter uit een doktersroman te mogen spelen.” Met een vette knipoog: “En dan heb ik het natuurlijk niet over zijn contacten met de patiënten.”, “Ik kan er verder niet veel over zeggen”. Ik hoop dat de serie definitief doorgaat vertelt Mark van Eeuwen. De proefaflevering ligt nu ter beoordeling bij Net5. Nadat Net5 het heeft bekeken wordt er een beslissing genomen of de serie wel of niet door gaat. De doktersjas lijkt Mark in ieder geval als gegoten te zitten!

Bron: Telegraaf

Achter Gesloten Deuren verkocht aan Amerika

Achter Gesloten Deuren verkocht aan Amerika

Voor het eerst is een Nederlands scripted reality serie verkocht aan de Verenigde Staten. Original Media (onder andere bekend van Inkmaster, Swamp People, NY ink, and Stormchasers ) heeft de rechten verworven van Achter Gesloten Deuren. Na het succes in Nederland, België, Hongarije, Finland en opties in Denemarken, Frankrijk, Italie en Turkije, gaat deze serie nu ook de grote oceaan over. In Achter Gesloten Deuren (Net5) worden verhalen nagespeeld van mensen die een groot geheim met zich meedragen. Achter Gesloten Deuren was de eerste scripted reality serie in Nederland. Achter Gesloten Deuren heeft het marktaandeel van Net5 in de vooravond met zo’n 150% vergroot. Jasper van der Schalie van Stepping Stone Producties Producties over het succes: “Het succes zit in de combinatie van factoren. Het thema van geheimen is universeel en een zeer krachtig uitgangspunt voor intrigerende televisie. In Achter Gesloten Deuren kunnen we verhalen vertellen die anders altijd verborgen blijven. Ik ben erg trots dat nu ook Amerika onze serie omarmt.”

Nieuwe trailer drama serie

Nieuwe trailer drama serie

Momenteel is Stepping Stone Producties druk bezig met de voorbereidingen van het produceren van een trailer voor een nieuwe drama serie in opdracht van een Nederlandse zender. Deze serie is gebaseerd op verhalen uit een bekende boekenreeks. Als de trailer goed wordt ontvangen, zal de serie in de zomer van 2014 worden opgenomen.

Bakken met Stepping Stone Producties

Bakken met Stepping Stone Producties

Stepping Stone Producties is de productie voor een nieuw bakprogramma aan het opstarten. In dit programma strijden per week zes kandidaten tegen elkaar. De kandidaten ontvangen elke dag een verrassend en uitdagend recept, waarna ze hard aan de slag gaan om de strijd te winnen. De kandidaten strijden per week om de weektitel en aan het einde van de reeks is de grote finaleweek waarin de beste tegen elkaar strijden om de grote titel. Wie bakt de beste taarten, smakelijkste cup cakes of de heerlijkste quiches? We zien het in het voorjaar van 2014.

Stepping Stone Producties verkrijgt de rechten van Spaanse serie

Stepping Stone Producties verkrijgt de rechten van Spaanse serie

Stepping Stone Producties heeft de rechten verworven van een zeer succesvolle human interest serie uit Spanje: Estas Invitado (You’re invited). In iedere aflevering van deze serie ontvangen tien mensen die elkaar ogenschijnlijk niet kennen een uitnodiging om 48 uur plaats te nemen in een chique appartement. Vijf van de tien gasten zoeken een belangrijk persoon uit hun leven, een van de andere vijf heeft iets te maken met die persoon die ze zoeken. Gedurende de serie komen ze er langzaam achter wie wie is en ontdekken ze de missende puzzelstukjes uit hun verleden. Het belooft een spraakmakende serie te worden waarvoor de interesse groot is.

Stepping Stone Producties gaat candid programma maken

Stepping Stone Producties gaat candid programma maken

Na Dat is toch niet normaal en Bonkers, krijgt Stepping Stone Producties Producties de kans verborgen camera en humor te combineren in een nieuw programma. Er wordt momenteel een pilot gemaakt en de productie gaat eind juli 2013 van start.

Stepping Stone Producties verwerft rechten ‘Blachman’

Stepping Stone Producties verwerft rechten ‘Blachman’

In het programma ‘Blachman’ uit Denemarken (DR2) spreekt de bekende presentator Thomas Blachman in een vrijwel donkere studio met een gast over relaties, liefde en seksualiteit. Voor hen staat een onbekende, volledig naakte vrouw die niet deelneemt aan het gesprek. Er ontstond wereldwijde controverse over dit programma, omdat critici in de veronderstelling waren dat de naakte vrouw ‘gekeurd’ wordt. Niets is minder waar. De vrouw dient als aanknopingspunt om gesprekken te voeren over hoe mannen over het vrouwelijk lichaam en over seksualiteit denken. Sofia Fromberg, commissioning editor van de Deense publieke omroep DR2, zegt over de controverse: “Dit programma onthult wat mannen denken over vrouwen en hun lichaam. Wat is daar nu mis mee?” Jasper van der Schalie van Stepping Stone Producties voegt daaraan toe: “Blachman is een vernieuwend televisieprogramma over seksualiteit. Door de setting van de donkere studio en de naakte vrouw, ontstaan er bijzondere gesprekken tussen de host en zijn gast. Dit maakt het programma intrigerend en onthullend.”

Belgie in productie met Achter Gesloten Deuren

Belgie in productie met Achter Gesloten Deuren

Eyeworks Belgie is momenteel aan het filmen voor een eigen reeks van het programma Achter Gesloten Deuren. Ook in België wordt Achter Gesloten Deuren als een succes bevonden. Inmiddels zijn er al meerdere seizoen verkocht.

Nieuwe serie in productie

Nieuwe serie in productie

Stepping Stone Producties heeft een nieuwe serie verkocht. Het gaat om een tweede daily in stijl van scripted reality. We zijn verheugd dat we in dit sterke genre weer een serie mogen maken. Het thema van deze serie is net zo spannend als sensationeel.

Achter Gesloten Deuren seizoen 2 vol in productie

Achter Gesloten Deuren seizoen 2 vol in productie

NET5 heeft, na een succesvol eerste seizoen met marktaandelen van gemiddeld 9% in de doelgroep 20-49, besloten de serie Achter Gesloten Deuren voort te zetten. De eerste afleveringen zijn al weer gedraaid. We zijn trots en blij dat deze mooie serie, waar met veel passie aan gewerkt is, zo heeft kunnen bijdragen aan de kijkcijfers van Net5.

Stepping Stone Producties koopt rechten nieuw Amerikaans programma

Stepping Stone Producties koopt rechten nieuw Amerikaans programma

Stepping Stone Producties heeft de exclusieve rechten gekocht van een nieuw programma uit de Verenigde Staten. Er is al direct interesse getoond door een grote Nederlandse zender. Het programma ging onlangs in premiere in de VS en is daar een groot succes. Ook Duitsland en Frankrijk gaan dit programma naar alle waarschijnlijkheid uitzenden.

Achter Gesloten Deuren ook een hit in Belgie

Achter Gesloten Deuren ook een hit in Belgie

Sinds een aantal weken zendt Vitaya, onderdeel van VTM, de Nederlandse serie Achter Gesloten Deuren uit. Het programma doet het daar goed in de vooravond en ze hebben reeds interesse getoond in serie 2. Ook Belgen hebben vast en zeker genoeg geheimen die opgebiecht gaan worden.

50 afleveringen nieuwe serie voor Net5

50 afleveringen nieuwe serie voor Net5

Er worden 50 extra afleveringen van Achter Gesloten Deuren geproduceerd voor de Nederlandse zender NET5. Achter Gesloten Deuren is een scripted reality serie over mensen die geheimen hebben en op het punt staan deze op te biechten. Met verhalen als: ik ben zwanger maar niet van mijn vriend, ik ben vreemd gegaan met de beste vriendin van mijn vriendin of ik ben vroeger prostituee geweest. Dit genre is nieuw in Nederland en Stepping Stone Producties is de eerste producent die een reeks in dit genre produceert. Een aflevering wordt gemaakt alsof het reality betreft, maar de personages worden gespeeld. De verhalen zijn allemaal gebaseerd op waargebeurde verhalen.

Bonkers verkocht aan het buitenland

Bonkers verkocht aan het buitenland

Het komische programma Bonkers is onlangs verkocht aan Estland. Het is toch een lollig idee dat het programma straks gaat lopen in een Baltische staat. Dat is een mop op zich.

Stepping Stone Producties verkoopt sketch show gebaseerd op moppen aan SBS6 en aan internationale distributeur

Stepping Stone Producties verkoopt sketch show gebaseerd op moppen aan SBS6 en aan internationale distributeur

Stepping Stone Producties heeft 7 afleveringen van een nieuw programma verkocht aan SBS6. In Bonkers worden moppen, bekende en minder bekende, verfilmd tot korte sketches. De trailer van het programma werd op de voorjaarspresentatie van SBS met een dikke lach ontvangen door zowel medewerkers als de pers. Daarnaast zijn de rechten ook verkocht aan een grote internationale distributeur die ook Benidorm Bastards internationaal verkoopt.

Veel interesse voor nieuw humoristisch programma

Veel interesse voor nieuw humoristisch programma

Op de MIP in Cannes heeft een nieuw programma van Stepping Stone Producties, een humoristische sketch show, veel interesse gewekt bij zenders en internationale distributeurs. Een grote commerciële zender heeft onmiddellijk een optie genomen en Sevenone International, de distributeur van o.a. Benidorm Bastards, heeft direct aangegeven dit programma in haar catalogus te willen opnemen. Daarover wordt momenteel onderhandeld.

800.000 kijkers voor Dat is toch niet normaal!

800.000 kijkers voor Dat is toch niet normaal!

Dat is toch niet normaal! Heeft voor 800.000 kijkers gezorgd. Ondanks de stevige concurrentie op RTL4 en SBS6 bereikte het nieuwe programma zoveel kijkers en een marktaandeel van 13,7%. We zijn trots op het resultaat en zeer tevreden met deze kijkcijfers. Op naar de volgende aflevering.

Stepping Stone Producties Producties maakt nieuw Nederland 1 programma voor MAX.

Stepping Stone Producties Producties maakt nieuw Nederland 1 programma voor MAX.

Stepping Stone Producties Producties heeft in korte een eerste programma verkocht met als titel ‘Dat is toch niet normaal’. Het wordt geproduceerd in opdracht van MAX voor primetime Nederland 1. Dat is toch niet normaal wordt een vermakelijk programma waarbij hufterig gedrag in alle vormen onder de loep wordt genomen. Van wildplassen tot dubbel parkeren en van geluidsoverlast tot voordringen. Dit wordt allemaal (met verborgen camera) vastgelegd. Jan Slagter, directeur MAX: “Dat is toch niet normaal sluit uitstekend aan bij het toenemende ongenoegen, met name bij ouderen, over de wijze waarop mensen tegenwoordig met elkaar omgaan. Zonder moralistisch te worden, houdt dit programma mensen een spiegel voor in de hoop dat het een klein beetje helpt.”