‘Oorlog-stories’ wint Cinekid Leeuw!

‘Oorlog-stories’ wint Cinekid Leeuw!

‘Oorlog-stories’ wint Cinekid Leeuw

Beste Nederlandse Fictieserie

De Stepping Stone serie ‘Oorlog-stories’ is bekroond met een Cinekid Leeuw voor Beste Nederlandse Fictieserie. De Gouden Leeuw is de belangrijkste juryprijs op het gebied van film, televisie en nieuwe media voor jeugd.

De serie die Stepping Stone maakte voor de EO heeft als unieke invalshoek: wat als een meisje uit de Tweede Wereldoorlog Instagram zou hebben gehad? Welke stories en posts zou ze dan plaatsen? De serie is geïnspireerd op het oorlogsdagboek van de Nederlandse Edith Velmans-Van Hessen; de Joodse Esther is 15 jaar oud als de oorlog begint en moet al snel een andere identiteit aannemen om uit handen van de Duitsers te blijven. Ondertussen duikt haar familie onder.

Actrice Claudia Kanne, hoofdrolspeelster in ‘Oorlog-stories’: “Ik vond het bijzonder om het verhaal van een tiener uit de Tweede Wereldoorlog te vertellen via Insta en YouTube. Nu zijn we enorm vereerd dat we deze prachtige prijs krijgen.”

Klik voor video of meer info over de serie hier.

De serie is geproduceerd door Stepping Stone Producties en geregisseerd door David Cocheret. Het Israëlische ‘eva_stories’ diende als voorbeeld hoe verhalen uit de oorlog voor een jonge doelgroep te vertellen, de makers leverden ook advies bij de totstandkoming van de serie. ‘Oorlog-stories’ is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het NPO Fonds.

 

About the Author