Alice in Wonderland

Alice in Wonderland

Acteurs van Internationaal Theater Amster­dam (ITA) en bijzondere gast­acteurs lezen vanaf vandaag op de sites van Het Parool en ITA Alice in Wonderland van Lewis Carroll voor. Elke dag wordt een nieuwe aflevering geplaatst, met voorlezers als bijvoorbeeld Halina Reijn, Ramsy Nasr, Gijs Scholten van Aschat en Jacob Derwig. De serie wordt geproduceerd door Stepping Stone.

Alice in Wonderland is een reis naar een onontdekte wereld,” zegt ITA-directeur Ivo van Hove, “een verhaal dat ons meesleept met de lotgevallen van de kleine Alice, die brandend van nieuwsgierigheid achter een groot wit konijn aanholt en in een konijnenhol tuimelt. Daar komt ze terecht in een ondergrondse wereld die bevolkt is met de meest wonderbaarlijke wezens waarvan ze anders nooit geweten had. Het is een meeslepend avontuur dat ons even kan doen wegdromen in deze – ondertussen ook letterlijk – ­donkere dagen.”

Onder de voorlezers van Alice in Wonderland zijn Halina Reijn, Achraf Koutet, Joy Delima, Bart Slegers, Jacob Derwig, Gijs Scholten van Aschat, Maarten Heijmans, Noortje Herlaar, Pierre Bokma, Wende Snijders , Paul de Leeuw, Aus Greidanus jr., Mark Riet­man, Hajo Bruins, Maria Kraakman, Noortje Herlaar, Steven Van Watermeulen, Ilke Paddenburg, Hugo Koolschijn, Thomas Cammaert, Marieke Heebink en Ramsey Nasr.

 

De afleveringen zijn te zien op de website van Het Parool: https://www.parool.nl/video

 

Foto: Rick David