Stepping Stone koopt internationale filmrechten van “Verloren in de Jungle”

Stepping Stone koopt internationale filmrechten van “Verloren in de Jungle”

Stepping Stone Producties heeft de internationale verfilmingsrechten van de bestseller Verloren in de Jungle” gekocht. Dit boek, over de verdwijningszaak van Kris Kremers en Lisanne Froon in Panama deed wereldwijd stof opwaaien. Het boek zal in meerdere landen uitkomen, waaronder Rusland, dat afgelopen week de vertaalrechten kocht. 

Op 1 april 2014 keren Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) niet terug van een wandeling in de jungle van Panama. Maandenlange zoekacties, bemoeilijkt door het slechte weer, leveren niets op. Twee maanden later wordt er diep in de jungle een rugzak gevonden met daarin onder meer hun telefoons en camera, waarop vreemde foto’s gevonden worden. Dit leidde tot wilde speculaties over de verdwijning die tot op de dag van vandaag voortduren. Zijn ze verdwaald, ontvoerd, beroofd.

Marja West en Jürgen Snoeren zetten – in samenwerking met Betzaïda Pittí (oud-Officier van Justitie in Panama die in 2014 de zaak leidde) – alle feiten over deze schokkende verdwijning op een rij. Ze kregen toegang tot nog niet eerder openbaargemaakte documenten en spraken een groot aantal deskundigen in binnen- en buitenland. Tijdens hun zoektocht naar de waarheid komen ze tot conclusies die de zaak op zijn kop zet.

Producent Marlies van Amerongen over de aankoop van de rechten: Ik heb dit boek in een adem uitgelezen en moest tijdens het lezen mijn visie” op de zaak meerdere keren bijstellen. Voor mij was de eindconclusie pijnlijk simpel; deze zaak heeft ontiegelijk veel meer slachtoffers gemaakt en die verhalen verdienen het gehoord te worden”.

Auteurs Marja West en Jürgen Snoeren: “We kijken uit naar de samenwerking en zijn blij dat het verhaal naar een breder publiek wordt gebracht op een manier waar wij ons in kunnen vinden.”

 

Stepping Stone Producties produceerde eerder series als Swanenburg, De Slet van 6VWOen Vermist en is bekend van documentaires en series als Moordtieten, Mag ik je tieten zien, Het Dorp en Napoleon in Holland.

About the Author