Stepping Stone produceert eerste podcast: Alice in Wonderland

Stepping Stone produceert eerste podcast: Alice in Wonderland

De eerste podcast van Stepping Stone staat vanaf deze week online.

In de podcast Alice in Wonderland lezen bekende Nederlandse acteurs het beroemde boek van Lewis Carroll, met voorlezers als Halina Reijn, Ramsy Nasr, Paul de Leeuw en Gijs Scholten van Aschat.

De podcast is een samenwerking van Het Parool, Internationaal Theater Amster­dam (ITA) en Stepping Stone. De geluidsnabewerking werd verzorgd door Philip Klees van De Audio.

Onder de voorlezers van Alice in Wonderland zijn verder Achraf Koutet, Joy Delima, Bart Slegers, Jacob Derwig, Maarten Heijmans, Noortje Herlaar, Pierre Bokma, Wende Snijders, Aus Greidanus jr., Mark Riet­man, Hajo Bruins, Maria Kraakman, Noortje Herlaar, Steven Van Watermeulen, Ilke Paddenburg, Hugo Koolschijn, Thomas Cammaert, Marieke Heebink en Ramsey Nasr.

De podcast is te beluisteren via de website van Het Parool.

Alice in Wonderland is een reis naar een onontdekte wereld,” zegt ITA-directeur Ivo van Hove, “een verhaal dat ons meesleept met de lotgevallen van de kleine Alice, die brandend van nieuwsgierigheid achter een groot wit konijn aanholt en in een konijnenhol tuimelt. Daar komt ze terecht in een ondergrondse wereld die bevolkt is met de meest wonderbaarlijke wezens waarvan ze anders nooit geweten had. Het is een meeslepend avontuur dat ons even kan doen wegdromen in deze – ondertussen ook letterlijk – ­donkere dagen.”

Jacob Derwig is een van de acteurs in de podcast Alice in Wonderland

(foto: Rick David)

About the Author