Oorlog-Stories 2 genomineerd voor een Rose d’Or 2022

Oorlog Stories 2 is genomineerd voor een Rose d’Or in de categorie Multiplatform Series. De online serie zit bij de laatste zes genomineerden. De Rose d’Or is de meest prestigieuze Europese award uitreiking voor internationale tv- en audioprogramma’s. De uitreiking van Rose d’Or 2022 vindt plaats op 28 november in Londen.

In ‘Oorlog-stories’ vertelt Antje hoe haar onbezorgde en sportieve tienerleven in de oorlog snel verandert. Via het Zapp Instagram- en YouTube-Kanaal vertelt tiener Antje wat ze meemaakt tijdens en net na de oorlog.

De tweede serie van Oorlog-Stories is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Ans Buursma-Backx. Ans is de dochter van een NSB’er. Dat ze nog veel meer is dan dat (moeder, oma, vrouw van) werd een groot deel van haar leven overschaduwd door haar familiegeschiedenis, en specifieker, door de daden van haar vader. Ans is dankbaar dat haar verhaal verfilmd wordt en dat jongeren kunnen leren dat waar je vandaan komt niet je toekomst hoeft te bepalen.

Noa Jacobus speelt de jonge Ans, ook Juda Goslinga en Chava voor in ’t Holt hebben een rol in de serie.

Oorlog-Stories 2 is geproduceerd in samenwerking met de EO. De scripts zijn van Emily Reekers en Saar Ponsioen. Regie is in handen van Timo Ottevanger. ‘Oorlog-stories’ is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het NPO Fonds.

Noa Jacobus als Antje (credits Lola Mooij)