Actrice Swanenburg: ‘We kunnen niet wachten om een tweede seizoen te maken’

Swanenburg is de meest gestreamde serie van het afgelopen jaar op NPO Start, het streamingplatform van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De populaire reeks rond de familie Praal won vanavond een NPO Start Award. De uitreiking van de prijzen was te zien in een virtuele awardshow, die werd gepresenteerd door Noa Johannes.

De serie Swanenburg, geproduceerd door Stepping Stone en uitgezonden bij KRO-NCRV, bleef Red Light en Oogappels (beide BNNVara) voor. Namens ‘de hele cast, crew en producent’, sprak actrice Tine Joustra – in de serie Caroline Praal –  een dankwoord. ,,Maar het allerbelangrijkste zijn jullie”, richtte Sanne Langelaar (Iris Praal) zich tot de kijkers. ,,Jullie hebben tot drie uur ’s nachts zitten bingen. Jullie hebben je elke dag afgevraagd hoe het verder zou gaan met de familie Praal. We zijn superblij en kunnen niet wachten om een tweede seizoen te maken.”

In de categorie documentaires won De kinderen van Ruinerwold, de films Kleine jongen: het echte leven van André Hazes (AvroTros) en Het zaad van Karbaat (VPRO) waren ook genomineerd. De meest gestreamde actualiteitenaflevering was het Interview met Koningin Máxima (NOS), daarna Op1 van 10 januari 2021 met Thierry Baudet en Rosanne Hertzberger en het NOS Journaal van 25 januari 2021.

In de categorie meest gestreamde humaninterest- en realityprogramma zegevierde First DatesWie is de Mol? (AvroTros) en Zondag met Lubach (VPRO) waren de andere genomineerden. Het meest gestreamde jeugdprogramma was Brugklas (AvroTros), met daarna NOS Jeugdjournaal en SpangaS (KRO-NCRV).

Bron: AD.nl