Het Dorp – seizoen 1

6 afleveringen van 25 minuten

 

In de serie Het Dorp reizen acteur Huub Stapel en schrijver Wim Daniëls op een motor met zijspan door Nederland, op zoek naar het echte dorpsgevoel. Zij vragen zich af wat er nog over is van het dorpse leven uit hun jeugd zoals gemeenschapszin, de kermis, de dorpsdokter en andere typische fenomenen.

Steeds meer dorpen worden opgeslokt door grote gemeenten, voorzieningen verdwijnen en jongeren trekken weg. Tegelijkertijd willen veel jonge gezinnen uit de stad hun leven anders inrichten: er is behoefte aan meer rust, ruimte en schone lucht. Bovendien zijn de huizen in de dorpen betaalbaarder dan in de grote stad. De rode draad van de serie is dan ook: wat is de toekomst voor het dorp in Nederland?

De serie is losjes gebaseerd op de bestseller Het Dorp van Wim Daniëls. Elke aflevering staat in het teken van een thema waarbij verleden, heden én toekomst samenkomen. Daarbij spreken Wim en/of Huub verschillende dorpsbewoners en belichten zowel de positieve als de negatieve kanten van het leven in een dorp. Centraal staan saamhorigheid, nostalgie en echte ontmoetingen.

Kijk hier terug