Rockie Award – EO-oorlogsdrama voor tieners wint bijzondere award in Canada

De online serie Oorlog-stories van de EO heeft een Rockie Award gewonnen op het BANFF World Media Festival in Canada. Tijdens de uitreiking op het prestigieuze festival in de Canadese Rocky Mountains won de EO-serie de prijs in de categorie Live Action: Youth 11-17.

Vorig jaar april lanceerde de EO een online tienerserie, waarin een 15-jarig meisje vertelt wat ze meemaakt tijdens de oorlog. De hoofdrol was voor SpangaS-actrice Claudia Kanne, die in de serie Esther heet. Ook Isa Hoes, Kees Boot en Aram van de Rest waren te zien in de serie. Op het Instagramkanaal van Zapp werden dagelijks stories gedeeld die geïnspireerd zijn door Het verhaal van Edith, het oorlogsdagboek van Edith Velmans-Van Hessen. 

De reeks heeft nu ook internationaal succes, zo maakt de EO vandaag bekend. Tijdens de uitreiking van de Rockie Awards op het prestigieuze festival in de Canadese Rocky Mountains won Oorlogstories de award in de categorie Live Action: Youth 11-17.

Vanuit tientallen landen strijden honderden televisie- en digitale formats om een Rockie Award die in allerlei verschillende categorieën wordt uitgereikt. Oorlog-Stories was in zijn categorie genomineerd samen met drie formats uit Canada en één uit Brazilië.

EER

EO-eindredacteur Arnoud Bruinier: ,,Na het winnen van een Cinekid Leeuw en een Dutch Interactive Award nu als overtreffende trap een Banff Rockie Award. Wat een eer! We wilden met Oorlog-stories een indringend verhaal uit de Tweede Wereldoorlog voor een jonge generatie relevant maken. We wilden laten zien hoe pijnlijk en destructief discriminatie en uitsluiting zijn.”

Marlies van Amerongen van Stepping Stone vult aan: ,,Met die boodschap wisten we de doelgroep succesvol te bereiken, maar hebben we ook bij deze internationale vakjury een snaar geraakt. Dankbaar voor de bekroning met deze ongelofelijk prestigieuze internationale prijs!’”

Bron: AD.nl