Duistere familiegeheimen komen aan het licht in nieuw seizoen Swanenburg

Swanenburg – Martijn van Gelder (fotografie) en Gijs Kuijper (posterontwerp) (c) KRO-NCRV

De populaire KRO-NCRV serie Swanenburg keert deze kerst terug met een tweede seizoen. In dit spannende vervolg probeert de familie Praal de draad weer op te pakken na de dood van vader Jack. Tijdens een warm en gezellig kerstfeest ontvangen ze een schokkend bericht, waardoor alles op scherp komt te staan. Een goed bewaard geheim maakt een einde aan het vertrouwen in elkaar. ‘Familie boven alles’, is het motto van Caroline Praal. Hoe ver gaat zij hierin? Het tiendelige nieuwe seizoen van Swanenburg is vanaf 25 december dagelijks te zien bij KRO-NCRV op NPO 1 en in z’n geheel te zien op NPO Plus.

In het vorige seizoen werd de familie Praal meegezogen in een web van intriges en verraad, nadat jongste zoon Dirk in verband werd gebracht met de dood van een vrouw. In de zoektocht naar de waarheid bleken de kaarten volledig anders geschud, met de dood van Jack tot gevolg. Desondanks lukt het de familie de gelederen weer te sluiten. Het eerste seizoen van Swanenburg was de meest gestreamde dramaserie van 2021 op NPO Start, met maar liefst 7 miljoen streams.

De vertrouwde gezichten van de familie Praal worden opnieuw vertolkt door Tine Joustra (moeder Caroline Praal), Frederik Brom (oudste zoon Benno Praal), Sanne Langelaar (dochter Iris Praal), Jan-Paul Buijs (zoon Dirk Praal) en Ella-June Henrard (jongste dochter Eva Praal). En de kleinkinderen: Jannell Gersie (Mick), Jahleesa Soesman (Maan) en Richelle Plantinga (Coco). Ook Joren Seldeslachts maakt weer zijn opwachting als de crimineel Victor.

De regie van Swanenburg is in handen van Hans Somers en Hiba Vink. Verhaal en eindredactie door Simone van den Ende. Swanenburg wordt geproduceerd door Hanneke Niens van KeyFilm (Soof trilogie, Ventoux, De Vuurlinie) en Marlies van Amerongen van Stepping Stone Producties (De Slet van 6 VWO, Oorlog-Stories, Het Hoge Noorden) in coproductie met KRO-NCRV.

Swanenburg is van 25 december t/m 5 januari elke doordeweekse dag te zien rond 21.15, uur bij KRO-NCRV op NPO 1 en NPO Start. De volledige serie staat vanaf 25 december op NPO Plus.